ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ISO 9001:2015
  
Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις-Νέα->Γεωλογία-Ορυκτός Πλούτος->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΟΜΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΟΜΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Με αφορμή τη διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου «Έρευνα και εκμετάλλευση λατομείων και άλλες διατάξεις», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τον Λατομικό Κώδικα, δεδομένης της ασάφειας και των παρανοήσεων που επέτρεπαν πολλές από τις διατάξεις του κατατεθειμένου σχεδίου νόμου.

Αναλυτικά, η επιστολή του Επιμελητηρίου προς τον αρμόδιο Υπουργό έχει ως εξής:

" Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αλλά και προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και του ορυκτού πλούτου της χώρας, ο οποίος εκφράζει τους ειδικούς επιστήμονες που ασχολούνται σε θέματα έρευνας και αξιοποίησης των ορυκτών πόρων, θεωρεί υποχρέωσή του να καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις στους τομείς αρμοδιότητάς του, όταν καλείται προς τούτο από την Πολιτεία.
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ανταποκρινόμενο στην πρόσκλησή σας για διάλογο σχετικά με την πρόταση για τροποποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει την έρευνα και την εκμετάλλευση λατομείων μέσω του σχεδίου νόμου «Έρευνα και εκμετάλλευση λατομείων και άλλες διατάξεις», διαπίστωσε ότι η αναθεώρηση των διατάξεων, όπως διατυπώνονται στο νομοσχέδιο, είναι πιθανόν να δημιουργήσει παρανοήσεις σε κρίσιμα σημεία, οι οποίες δεν διευκολύνουν την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων. Για το λόγο αυτό, επεξεργάσθηκε και προτείνει ένα νέο κείμενο σχεδίου νόμου στο οποίο ενσωμάτωσε πολλές από τις προτεινόμενες διατάξεις του Σχεδίου Νόμου που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υ.Π.ΕΝ.
Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για τις λατομικές εργασίες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης


Ακολουθεί το σύνολο της πρότασης του Επιμελητηρίου (εισηγητική έκθεση και σχέδιο νόμου) για τον Λατομικό Κώδικα.


Εκδηλώσεις
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace) 22 Ιουλίου 2019 ΣΒΕ 
ΣΒΕ


-12o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «EUROMED»

Θεσσαλονίκη (Macedonia Palace Hotel) 18 - 20 Σεπτεμβρίου 2019 Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 
ΣΒΕ


-2o AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGRO ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Λιβαδειά 18 - 22 Σεπτεμβρίου 2019 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Για το Συνέδριο) 
ΣΒΕΧάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel