ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ISO 9001:2015
  
Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις-Νέα->Δασολογικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


Με αίτημα που υπέβαλε στην Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ζητά την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής, με θέμα τις δασικές πυρκαγιές.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Επιμελητηρίου αναφέρει:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα την Αττική, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας υπογραμμίζει την αδήριτη ανάγκη ύπαρξης ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
Στο παραπάνω πλαίσιο, σας ενημερώνουμε πως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας επί ζητημάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία και αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, έχει ήδη καταθέσει, μέσω επιστολής που απηύθυνε προς τον Πρωθυπουργό και τα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, μια βασική δέσμη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων που στοχεύουν τόσο την άμεση άμβλυνση και αποκατάσταση των δυσμενών επιπτώσεων των πρόσφατων πυρκαγιών, όσο και στη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.
Εντούτοις, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι, για να επιτύχει οποιαδήποτε σχετική εθνική προσπάθεια, απαιτείται η συμμετοχή σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, προς την κατεύθυνση αυτή, θεωρούμε ότι θα έχει η πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της οποίας τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις απόψεις και προτάσεις όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, σχετικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Ευελπιστώντας στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση επί του εν λόγω αιτήματός μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον σχετική πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

Εκδηλώσεις
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Θεσσαλονίκη (Makedonia Palace) 22 Ιουλίου 2019 ΣΒΕ 
ΣΒΕ


-12o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «EUROMED»

Θεσσαλονίκη (Macedonia Palace Hotel) 18 - 20 Σεπτεμβρίου 2019 Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 
ΣΒΕ


-2o AGROFEST ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGRO ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Λιβαδειά 18 - 22 Σεπτεμβρίου 2019 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Για το Συνέδριο) 
ΣΒΕΧάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel