If this message is unreadable, please visit www.geotee.gr/newsletters, to view it through your browser.
Header

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 (10/2022)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
11/03/22

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, συναντήθηκε αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Επιμελητηρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά, μετά από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο Υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΟΣΚΗΣΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΟΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Τις θέσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για το μεγάλο ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης, έθεσε υπόψη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σπυρίδων Μάμαλης.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΚΥΔ)
Το Διοικητικό Συμβούλιο τους Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από την πρώτη ημέρα έκδοσης της πρόσκλησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιστοποίηση των ΚΥΔ, ζήτησε σθεναρά την αλλαγή της φιλοσοφίας αυτής της πρόσκλησης, καθώς θεωρήσαμε πως έπληττε τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς που ασχολούνται σε αυτόν τον τομέα. Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε τα προβλήματα και καταθέσαμε προτάσεις αλλαγής με επιστολές μας αλλά και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., τονίζοντας ότι θα υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (11/3/2022)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδριάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

08/03/22

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΏΝ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ
Με διάταξη που περιλήφθηκε τόσο στο άρθρο 3, παρ. 6 της Κ.Υ.Α. 34817/7-2-2022 «Παρακολούθηση και επίβλεψη δημοσίων έργων κάτω των ορίων από ιδιώτες Ελεγκτές Μηχανικούς», όσο και στο άρθρο 3, παρ. 6 της Κ.Υ.Α. 34887/7-2-2022 «Παρακολούθηση και επίβλεψη μελετών κάτω των ορίων από ιδιώτες Ελεγκτές Μηχανικούς», δίνεται η δυνατότητα και στους ιδιώτες Γεωτεχνικούς να διαπιστευθούν ως Ελεγκτές Μηχανικοί για την παρακολούθηση και επίβλεψη δημοσίων έργων και μελετών.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
11/03/22

ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ)
Η Μονάδα Δικτύωσης και Δημοσιότητας της ΕΥΔ ΠΑΑ, στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσεων Επικοινωνίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020», ξεκίνησε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει συνδυασμένες ενέργειες Προβολής και Δημοσιότητας στα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα μέσα, εξωτερική διαφήμιση και διαδίκτυο). Μέρος του έργου αυτού αποτελεί και η παραγωγή 20 βίντεο εμβληματικών έργων ΠΑΑ, διάρκειας 5-7 λεπτών / video-έργο. Πλάνα από τα 20 έργα θα χρησιμοποιηθούν και για τα video spots που θα προβληθούν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Φεβρουαρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, προέκυψε αύξηση 7,2% έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα στοιχεία του μηνός Ιανουαρίου 2022 για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/03/22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022)
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιανουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2021, παρουσίασε μείωση 0,2% έναντι αύξησης 3,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/22

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΟΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ & ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ
Από την Διεύθυνση Δασών Πιερίας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ της Πράξης ανάρτησης / μερικής κύρωσης του δασικού χάρτη της Π.Ε. Πιερίας, ως προς τον καθορισμό περιοχών εντός εποικιστικών εκτάσεων που έχουν διανεμηθεί ως δάση με απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων και άλλαξαν χρήση χωρίς απόφαση της Διοίκησης, για τους πρώην ΟΤΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ και ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του ως άνω Δασικού Χάρτη λήγει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ενώ για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/03/22

Ο.Π.Α.Π.: ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 5ο ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «OPAP Forward»
Στόχος του “ΟΠΑΠ Forward” είναι να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες, να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΙΤΕ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ»
Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ σας προσκαλούν στο σεμινάριο «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ» 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022, 09:00 π.μ. – 12:00 π.μ.. Διεξαγωγή μέσω πλατφόρμας Zoom https://us02web.zoom.us/j/9523056362?pwd=RGZzcmZSTURNMHV1WUlFMDg1bmQyZz09

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

Ε.Δ.Υ.ΘΕ.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Υ.ΘΕ.
Από τις αναρτήσεις και το ρεπορτάζ διάφορων τοπικών ιστότοπων προκύπτει ότι οι φόβοι και οι αντιρρήσεις πρακτικά επικεντρώνονται στην ανησυχία μήπως τελικά ολοκληρωθούν και λειτουργήσουν τα εγκαταλειμμένα έργα Άνω Αχελώου, δηλαδή το ΥΗ συγκρότημα Μεσοχώρας – Γλύστρας, το ΥΗΕ Συκιάς και η σήραγγα για μερική μεταφορά/εκτροπή υδάτων προς την λεκάνη απορροής Πηνειού.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ENVISION»: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ
Σκοπός του ENVISION είναι η δημιουργία μιας τεχνολογικής λύσης για τους Οργανισμούς Πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων και τους Οργανισμούς Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, η οποία θα είναι πρακτική, οικονομικά αποδοτική και θα τεκμηριώνει αξιόπιστα τη συνέπεια των γεωργών στην τήρηση των δεσμεύσεων των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΙΛΚΙΣ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ/ΚΥΡΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Από τη Διεύθυνση Δασών Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η απόφαση περί Πράξης Τροποποίησης του Αναρτημένου/Κυρωμένου Δασικού Χάρτη όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων Πρόδηλων Σφαλμάτων. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη λήγει την 4η Μαΐου 2022, ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 24η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

Ν. 4903/2022: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (ΦΕΚ 46/Α/2022)
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4903/2022 «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές επείγουσες διατάξεις».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

09/03/22

Υ.Α. 192/49949/23-2-2022: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΝΑΒΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ (ΦΕΚ 974/Β/2022)
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 192/49949/23-2-2022 «Καθορισμός διαδικασιών και δικαιολογητικών για την εισαγωγή σπόρων κάνναβης εκτός εκείνων που προορίζονται για σπορά».

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το μήνυμα, παρακαλώ πατήστε εδώ.
Παρακαλούμε μην απαντάτε στο παρόν ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα


Αυτό το μήνυμα πληρεί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων. Κάθε μήνυμα θα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα ευκρινώς και θα πρέπει να δίνει στον αποδέκτη τη δυνατότητα διαγραφής. (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Εάν λάβατε το μήνυμα αυτό κατά λάθος, παρακαλώ δεχθείτε τις απολογίες μας για την ενόχληση.