Αναζήτηση:
Ειδήσεις ΓΕΩΤ.Ε.Ε.->Περιβαλλοντικά Θέματα->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α.Μ.Κ.Ε. «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ»

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Α.Μ.Κ.Ε. «ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ»


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζιδάκη, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητά τη συμμετοχή εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μάτι Ξανά», έχοντας σαν στόχο την σωστή και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Ματιού που πλήγηκε από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.


Πιο αναλυτικά, το πλήρες κέιμενο της επιστολής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου «Κύρωση της από 24.07.2019 Π.Ν.Π "Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018." (Α" 127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας "Μάτι Ξανά"», θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο Δ.Σ. της υπό σύσταση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μάτι Ξανά», ενώ προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπων των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, υπηρεσιακών στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου και της Περιφέρειας Αττικής, δεν προβλέπεται εντούτοις η συμμετοχή εκπροσώπου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σημειώνουμε ότι στα αντικείμενα και τις αρμοδιότητες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου περιλαμβάνεται και η προστασία, διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος εν γένει, αντικείμενα που σχετίζονται κατ’ εξοχήν με το έργο της αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού που πλήγηκε από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018. Κατά συνέπεια, η συμμετοχή εκπροσώπου του Επιμελητηρίου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Μ.Κ.Ε. «Μάτι Ξανά», θα βοηθούσε τα μέγιστα στη σωστή και πλήρη αποκατάσταση του φυσικού (και όχι μόνο) περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και, άρα, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπό σύσταση Α.Μ.Κ.Ε..

Πιστεύοντας ότι η παράλειψη της περίληψης εκπροσώπου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Μάτι Ξανά» οφείλεται σε απλή αβλεψία, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάστασή της, παραμένουμε δε στη διάθεσή σας για κάθε παραπέρα σχετική πληροφορία και συνεργασία επί του θέματος.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης


Εκδηλώσεις
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΤΡΟΥΦΑΣ

Αργαλαστή 17 - 19 Ιουλίου 2020 Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου 


-IOBC-WPRS: MEETING ON CITRUS PESTS, DISEASES AND WEEDS

Ναύπλιο (Βουλευτικό) 14 - 16 Σεπτεμβρίου 2020 ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο & άλλοι φορείς 


-3rd EUROPEAN REGIONAL CONFERENCE OF IAEG- EUROENGEO 2020

Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) 20 - 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ελληνική Επιτροπή Τεχνικής Γεωλογίας Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel