ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ISO 9001:2008
  
Αναζήτηση:
Skip Navigation Links. > To ΓΕΩΤ.Ε.Ε. > Παραρτήματα > Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδος
ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

Το παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας καλύπτει γεωγραφικά τους Νομούς Αχαϊας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Αιτωλοακαρνανίας και έχει έδρα την Πάτρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ταχυδρομική Δ/νση: Γεροκωστοπούλου 24 & Πλατεία Γεωργίου, 26221 Πάτρα
Τηλ/Fax: 2610-222377, e-mail:geotepel@otenet.gr
Ιστοσελίδα: http://geoteepel.grΕιδήσεις - Νέα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΔΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
17/12/2018

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου, σε συνέχεια των σχετικών προσκλήσεων που εξέδωσε, προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπών για τα Ύδατα, την Κλιματική Αλλαγή, την Οικονομία της Υπαίθρου - Ποιότητα Ζωής - Διακυβέρνηση και τις Διακρατικές Συνεργασίες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟIΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (19/12/2018)
12/12/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟIΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (17/12/2018)
11/12/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
23/11/2018

Επίσκεψη του Βουλευτή Αχαϊας Α. Κατσανιώτη στα γραφεία του παραρτήματος και ενημέρωσή του για τα τρέχοντα γεωτεχνικά θέματα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
09/11/2018

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με τις απόψεις του για την Αντισεισμική Θωράκιση της Πάτρας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟIΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (5/11/2018)
29/10/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
24/10/2018

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ενημερώνει ότι προχωρά στη συγκρότηση Επιστημονικών Επιτροπών και Μητρώου Ελευθέρων Επαγγελματιών Γεωτεχνικών.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
24/10/2018

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής με τίτλο «Η πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής: επιπτώσεις, μετρίαση και προσαρμογή». Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους γεωτεχνικούς να καταθέσουν, έως τις 5 Νοεμβρίου 2018, Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα, σύμφωνα με τη συνημμένη Πρόσκληση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΔΑΤΩΝ»
22/10/2018

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση «Επιτροπής Υδάτων». Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους γεωτεχνικούς να καταθέσουν, έως τις 30 Οκτωβρίου 2018, Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα, σύμφωνα με τη συνημμένη Πρόσκληση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
22/10/2018

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής με τίτλο «Οικονομία της Υπαίθρου, Ποιότητα Ζωής και Διακυβέρνηση». Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους γεωτεχνικούς να καταθέσουν, έως τις 5 Νοεμβρίου 2018, Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα, σύμφωνα με τη συνημμένη Πρόσκληση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»
11/10/2018

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πρόκειται να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής «Διακρατικών Συνεργασιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων» και για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους γεωτεχνικούς να καταθέσουν, έως τις 22 Οκτωβρίου 2018, Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από σύντομο Βιογραφικό Σημίωμα, σύμφωνα με τη συνημμένη Πρόσκληση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ Ε.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ
28/09/2018

Συλλυπητήρια επιστολή του παραρτήματος για την απώλεια του Γεωπόνου Ευάγγελου Δεληγιάννη.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
25/09/2018

Η ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατέθεσε τα συμπεράσματά της επί του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων».


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
25/09/2018

Παρέμβαση του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αφορμή την πρόσφατη κατολίσθηση (κατάπτωση βραχωδών τεμαχών) στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
24/09/2018

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης ,ξεκίνησε η ενημέρωση των συναδέλφων με την έκδοση εντύπου που αφορά στις δραστηριότητες του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ , ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
21/09/2018

Δελτία τύπου για συναντήσεις της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη και τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
18/09/2018

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο τύπου για την συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Καλαβρύτων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟIΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (19/9/2018)
13/09/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
11/09/2018

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη συμμετοχή στη διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου «Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων».


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
22/08/2018

Εισήγηση του Αντιπροέδρου της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Μιχαήλ Αντωνόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την πολιτική προστασία στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
22/08/2018

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με κεντρικό θέμα συζήτησης την αδικία που υφίστανται τα μέλη του Επιμελητηρίου που υπηρετούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόσο στα γενικά λύκεια όσο και στα ΕΠΑ.Λ. με τις αναθέσεις μαθημάτων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
14/08/2018

Συνέντευξη του Προέδρου του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στον δημοσιογράφο Πάνο Σακελλαρόπουλο της Εφημερίδας Πελοπόννησος (φύλλο Κυριακής 12/8/2018).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟIΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (6/8/2018)
03/08/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
03/08/2018

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΝΕΑΣ Δ.Ε. (2/8/18)
27/07/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΝΕΑΣ Δ.Ε. (20/6/18)
19/06/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ Δ.Ε.(15/6/18)
12/06/2018

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 5-4-2018)
02/04/2018

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδριάζει την M.Πέμπτη 5-4-2018, στην έδρα του Παραρτήματος στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 30-3-2018)
23/03/2018

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδριάζει την Παρασκευή 30-3-2018, στην έδρα του Παραρτήματος στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 12-3-2018)
06/03/2018

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδριάζει την Δευτέρα, 12-3-2018, στην έδρα του Παραρτήματος στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
24/01/2018

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου εκφράζει την αντίθεσή του στην, χωρίς κανένα διάλογο και σχεδιασμό, μετατροπή υφιστάμενων τμημάτων Τ.Ε.Ι. γεωτεχνικού αντικειμένου σε πανεπιστημιακά τμήματα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
15/01/2018

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Σετεράς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, ενόψει του σχετικού συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
05/01/2018

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αυθαίρετες απορρίψεις κτηνιατρικών φαρμάκων, το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυστικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την παράνομη διακίνηση γεωργικών και κτηνιατρικών φαρμάκων σε όλη την χώρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΝΕΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/12/2017
19/12/2017

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία αντιπροσωπείας γεωλόγων σε περιοχές του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας στις 20 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (20/12/2017)
18/12/2017

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
12/12/2017

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου εκθέτοντας τα συμπεράσματά του από την αυτοψία αντιπροσωπείας Γεωλόγων του παραρτήματος στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
07/12/2017

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αυτοψία γεωλόγων του επιμελητηρίου σε πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας στις 8 Δεκεμβρίου 2017.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΣΠΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ : ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» (27/11/2017, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)
24/11/2017

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Το νερό ως πολύτιμος φυσικός πόρος: Εναλλακτικές λύσεις διαχείρισης υδάτων στην Κεφαλονιά», τη Δευτέρα 27-11-2017 στο Αργοστόλι.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΟΜΒΡΙΑ
24/10/2017

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή από την παρατεταμένη ανομβρία.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (30/10/2017)
24/10/2017

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
28/09/2017

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου απέστειλε στο Υπ.Α.Α.Τ. τις προτάσεις και παρατηρήσεις του σχετικά με την αλιεία στον Κορινθιακό κόλπο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΝΕΡΟΥ
12/07/2017

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος, στην τελευταία συνεδρίασή της, συζήτησε το θέμα της τιμολόγησης του νερού, η οποία περιγράφεται στην σχετική απόφαση, επισημαίνοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω απόφαση δεν θα πρέπει να έχει αντιαναπτυξιακή διάσταση, ιδιαίτερα όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα ο οποίος κατέχει και την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλώσεων σε εθνικό επίπεδο και ο οποίος όμως συνεισφέρει στην εθνική οικονομία αλλά και στην διατροφική αυτάρκεια της πατρίδας μας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ
27/06/2017

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του, προχώρησε σε γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που αφορά στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε οικόπεδα του Ιονίου Πελάγους.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΔΟΥΣΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ
22/06/2017

Δελτίο τύπου για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να ελεγχθεί η εξάπλωση των μεδουσών στον Κορινθιακό κόλπο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
13/06/2017

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου ζητά τη δραστηριοποίηση όλων των γεωπονικών συλλόγων της περιφέρειάς του για την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά την κατανομή Τομεαρχών Δακοκτονίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΟΜΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ
09/06/2017

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής & Τροφίμων, ανέδειξε το θέμα της μη έναρξης των εκπαιδευτικών μαθημάτων των νέων γεωργών στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (6/6/2017)
31/05/2017

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (18/5/2017)
15/05/2017

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
30/03/2017

Με αφορμή την διαβούλευση για την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τις κατηγορίες και το περιεχόμενο χρήσεων γης, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου κατέθσε τις σχετικές παρατηρήσεις και επισημάνσεις του.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ
13/03/2017

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την αναγκαιότητα για άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς και για παράταση της προθεσμίας που αφορά την υποβολή των αντιρρήσεων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
10/03/2017

Με έγγραφό του, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
09/03/2017

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει τον κίνδυνο που αποτελεί για την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας η υποχρηματοδότηση του προγράμματος σε Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
27/01/2017

Επιστολή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν την ανάρτηση των δασικών χαρτών και την υποβολή αντιρρήσεων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Δ.ΜΟΙΡΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
25/01/2017

Δελτίο τύπου του παραρτήματος για αυτοψία κλιμακίου στην κατολίσθηση του Δ.Δ. Μοίρας Αχαϊας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ
24/01/2017

Παρέμβαση του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προς τις γεωτεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και στην αντίστοιχη Δ/νση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ., αναφορικά με την αυθαίρετη χρήση του επαγγελματικού τίτλου του Γεωπόνου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΡΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
13/01/2017

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας απέστειλε δελτίο τύπου στα ΜΜΕ της Περιφέρειας δηλώνοντας την βοήθεια που πρέπει να δοθεί από τους φορείς ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ
20/12/2016

Με επιστολή του, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών και ζητά την επίλυσή τους.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
30/11/2016

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με συνάντηση της Δ.Ε. με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (24/11/2016)
21/11/2016

Συνεδριάζει την την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, στα γραφεία του Παραρτήματος στην Πάτρα, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
15/11/2016

Με αφορμή προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την πραγματοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας την τρέχουσα παραγωγική περίοδο, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε τις επισημάνσεις και παρατηρήσεις του σχετικά με θέματα δακοκτονίας για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
20/10/2016

Επιστολή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αναφορικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για την έκδοση κτηνιατρικής συνταγής πριν από τη χορήγηση κτηνιατρικών φαρμάκων από τα διάφορα σημεία πώλησης αυτών.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ
14/10/2016

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις της, στα πλαίσια της διαβούλευσης για την τροποποίηση της απόφασης Φ.15/4187/266/2012 με την οποία καθορίζονται ΠΠΔ για δραστηριότητες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3982/2011, ανάμεσα στις οποίες ανήκουν και τα ελαιοτριβεία.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (3/10/2016)
27/09/2016

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεδριάζει τη Δευτέρα, 3/10/2016, στην έδρα του Παραρτήματος στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
20/09/2016

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με τις προτάσεις- παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Πελοπόννησο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
19/09/2016

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας απέστειλε στην ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. έγγραφο σχετικό με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (18/7/2016)
13/07/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (9/6/2016)
08/06/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ CLLD ΑΧΑΪΑΣ
01/06/2016

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε τις προτάσεις του στα πλαίσια διαβούλευσης σχεδιασμού πρότασης CLLD Αχαΐας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ CLLD ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
20/05/2016

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε τις προτάσεις του στα πλαίσια διαβούλευσης σχεδιασμού πρότασης CLLD Μεσσηνίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
16/05/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ADAPT2CHANGE: ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ»
13/05/2016

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Σύλλογος Γεωπόνων Αχαϊας, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου, πραγματοποιούν ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία και την παραγωγή θερμοκηπιακών προϊόντων, στην Πάτρα, στις 17 Μαϊου 2016.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Α. 2014-2020
13/05/2016

Με αφορμή την προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1 του Π.Α.Α. 2014-2020, για τους νέους γεωργούς, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις σχετικές παρατηρήσεις και επισημάνσεις του.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
11/05/2016

Με αφορμή την πρόσφατη διαβούλευση σχετικά με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της περιοχής Natura 2000 της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πεόποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε μια σειρά από επισημάνσεις οι οποίες σχετίζονται με το καθεστώς προστασίας διαφόρων περιοχών στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (5/5/2016)
04/05/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (22/4/2016)
20/04/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
15/04/2016

Στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης που αφορά στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κατέθεσε τις σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις του.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
30/03/2016

Τις παρατηρήσεις και προτάσεις του επί της τροποποίησης του εθνικού σχεδίου δράσης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, κατέθεσε το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
28/03/2016

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει ότι οι γεωτεχνικοί αποτελούν σημαντικό κρίκο στην προσπάθεια εισαγωγής της επιστήμης και της καινοτομίας στην πρωτογενή παραγωγή.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» (ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ, 16/3/2016)
10/03/2016

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί ημερίδα για την ορθή διαχείριση κενών πλαστικών φιαλών και φυτοπροστατευτικών προϊόντων, με την συνεργασία και άλλων φορέων, στο Ξυλόκαστρο, στις 16 Μαρτίου 2016.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
10/03/2016

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για την παραχώρηση αριθμού μέτρων του νέου ΠΑΑ από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του Υπ.Α.Α.Τ. προς τις Περιφέρειες, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει το σημαντικό στελεχιακό κενό που υπάρχει στις αρμόδιες Ε.Υ.Δ. Ε.Π. των Περιφερειών.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ & ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ» (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)
08/03/2016

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικό με την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Αγρίνιο για την διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
22/02/2016

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για ημερίδα σχετική με την διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Αγρίνιο


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ, 25/2/2016)
19/02/2016

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ, 24/2/2016)
17/02/2016

Το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με άλλους φορείς πραγματοποιεί ημερίδα για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα στις 24 Φεβρουαρίου 2016, στο Αγρίνιο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑΤΣΗ
01/02/2016

Ψήφισμα του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για τον αιφνίδιο θάνατο του Γεωργίου Νάτση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ
12/01/2016

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. απέστειλε στους αρμόδιους φορείς τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις του επί της ισχύουσας νομοθεσίας για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για άρδευση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ»
24/12/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα Προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος εξετάσεων αγροτών για τη χορήγηση πιστοποιητικού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 18/12/2015)
15/12/2015

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., συνεδριάζει στις 18/12/2015, στα γραφεία του Παραρτήματος στην Πάτρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
17/11/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
05/11/2015

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα προβλήματα διάβρωσης του Κορινθιακού κόλπου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
02/11/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας επισημαίνει ότι οι ανθρωπογενείς πιέσεις είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το μέλλον του Κορινθιακού κόλπου και έχουν, εκτός από τα άμεσα αποτελέσματα (πιθανή μείωση ιχθυοαποθεμάτων, ρύπανση βυθού κ.α.) και άλλα έμμεσα, κυριότερο από τα οποία είναι η διάβρωση των ακτών που παρατηρείται σε όλο το βόρειο μέτωπο του κόλπου και που σε ορισμένες περιοχές έχει πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
23/10/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε δελτίο τύπου με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων στη διαδικασία εξετάσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικού στους αγρότες.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
14/10/2015

Δελτίο Τύπου του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα τη συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος με γεωτεχνικούς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»
14/09/2015

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ
10/09/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
09/09/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. απέστειλε στο Δήμο Τριφυλίας τις προτάσεις και παρατηρήσεις του για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»
07/09/2015

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με την τήρηση περιβαλλοντικών προδιαγραφών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για την διαφύλαξη της ανάπτυξης και άλλων τομέων της οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
17/07/2015

Τις προτάσεις και παρατηρήσεις του επί του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων κατέθεσε το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
04/06/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
03/06/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις προτάσεις του επί του σχεδίου εγκυκλίου για τις επείγουσες καταστάσεις φυτοπροστασίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (29/5/2015)
26/05/2015

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε Συνεδρίαση της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που θα γίνει στη Πάτρα στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στι 29.5.2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
31/03/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΑΙΝΟΥ
31/03/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥ ΦΥΤΩΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
20/03/2015

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου με θέμα «Αξιέπαινη προσπάθεια της ΕΡΓΟΣΕ για την διάσωση πολύτιμου φυτωριακού υλικού και την αύξηση του πρασίνου στις Ελληνικές πόλεις»


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (11/3/2015)
06/03/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
04/02/2015

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (22/11/2014)
17/12/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
17/12/2014

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για ημερίδα σχετική με την Κτηνοτροφία που πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας,


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
16/12/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ. ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΟΝΟΣΩΝ. Η ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020 ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
10/12/2014

Ημερίδα για την Κτηνοτροφία και την Νέα ΚΑΠ πραγματοποιεί το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με την συνεργασία του Δήμου Θέρμου, στις 11 Δεκεμβρίου 2014, στο Δήμο Θέρμου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ Δ.Ε.
10/12/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ»
05/12/2014

Δελτίο Τύπου του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα «Διαβούλευση σχετικά με την τροποποίηση της νομοθεσίας για τις αποστάσεις ψεκασμών»


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΨΕΚΑΣΜΩΝ
02/12/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις απόψεις του όσον αφορά τις αποστάσεις των ψεκασμών, στα πλαίσια της σχετικής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Ο. - ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
15/10/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 13/10/2014)
08/10/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ
24/09/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει τα σοβαρά φυτοπαθολογικά προβλήματα που παρατηρούνται στην καλλιέργεια της αγκινάρας, οφειλόμενα στον μύκητα του βοτρύτη. Η ασθένεια προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα φυτά και προκαλεί κάθετη πτώση στις αποδόσεις. Οποιοσδήποτε τραυματισμός του φυτού (ιδιάιτερα την χειμερινή περίοδο με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες) μπορεί να προκαλέσει έντονες προσβολές.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
30/07/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με έγγραφό του προς το Υπ.Α.Α.Τ., ζητά διευκρινίσεις όσον αφορά την προστασία γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας από αλλότριες χρήσεις.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
16/07/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
09/07/2014

Με αφορμή την παρέλευση εξαμήνου από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής καταγραφής των γεωργικών φαρμάκων αλλά και αναφορές συναδέλφων και συλλόγων γεωπόνων, το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει, με Δελτίο Τύπου του, τα σχετικά προβλήματα που έχουν ανακύψει.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΠΑΤΡΑ, 16/7/2014)
08/07/2014

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 16.7.2014 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10:30 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
30/06/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην νομιμοποίηση συνέχισης της κτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου μετά την κύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου (Φ.Ε.Κ. 14/Α.Α.Π./2013).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
17/06/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ
17/06/2014

Δελτίο τύπου για τον καταρροϊκό πυρετό εξέδωσε το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (13-6-2014)
11/06/2014

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στο ΑΓΡΙΝΙΟ στα γραφεία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας (πρώην ΔΕΒ), (Τέρμα Αναπαύσεως) στις 13.6.2014 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 18:00 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ « Η ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ & ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»
10/04/2014

Ημερίδα οργανώνει το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, στην Κόρινθο, στις 14 Απριλίου 2014.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
08/04/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του σχετικά με το σχέδιο Υ.Α. για την συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
08/04/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του σχετικά με το σχέδιο Υ.Α. για την χορήγηση άδειας διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων για ερασιτεχνική χρήση.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (28-3-2014)
24/03/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
21/03/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε ημερίδα για την κτηνοτροφία στις 14 Μαρτίου 2014 στο Μελιγαλά Μεσσηνίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ»
07/03/2014

Ημερίδα με θέμα την Κτηνοτροφία στην Πελοπόννησο & τη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιεί το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας και το Σύλλογο Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Μεσσηνίας, στο Μελιγαλά, στις 14 Μαρτίου 2014.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ <ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ>
19/02/2014

Δελτίο Τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με την επίσκεψη εκπροσώπου του παραρτήματος στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Κεφαλονιάς.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
17/02/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (7-2-2014)
03/02/2014

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
31/01/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε τις απόψεις του επί του σχεδίου νόμου για τα Δασικά Οικοσυστήματα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Γ.Π.Σ. ΤΩΝ ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ
22/01/2014

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. απέστειλε στον Δήμο Πατρέων τις απόψεις του επί του Γ.Π.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Βραχναίικων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ.
31/12/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου κατέθεσε τις απόψεις του επί του Σχεδίου Νόμου <Διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του Υπ.Α.Α.Τ.>.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
13/12/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια συμμετοχής του ως εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» που υλοποιεί Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Τοπ.Σ.Α. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ», ενημερώνει τους γεωτεχνικούς του Ν. Αρκαδίας ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 17-1-2014 προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις του Τοπικού Σχεδίου....


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
03/12/2013

Ημερίδα για το κρασί διοργανώνει το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στην Πάτρα στις 5 Δεκεμβρίου 2013.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΟΠΛΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ»
28/11/2013

Ημερίδα του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, στην Πάτρα, στις 5 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα την ελληνική αμπελουργία και το πελοποννησιακό κρασί.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
27/11/2013

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ΕΡΓΟΣΕ ΑΝΑΖΗΤΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗ
03/10/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έγγραφό του κάνει γνωστή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΡΓΟΣΕ σε φυτωριούχους.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
04/09/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό της Κορινθίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
04/09/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (Κ.Αλ.Π)
22/08/2013

Με αφορμή την οριστικοποίηση της νέας Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζει τα προβλήματα της αλιείας στην ευρύτερη περιοχή της Πελοπονήσσου και της Αιτωλοακαρνανίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις παρατηρήσεις και προτάσεις του για τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική (Κ.Αλ.Π.).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΩΣ ΒΙΟΜΑΖΑ
31/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται στις παρεμβάσεις που προβλέπονται σε αιωνόβια ελαιόδεντρα στην περιοχή της Αιγιαλείας, στα πλαίσια κατασκευής σιδηροδρομικής γραμμής.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
30/07/2013

Την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη νέα αύξηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζει το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
26/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει ότι είναι χτύπημα στον πρωτογενή τομέα η επιχειρούμενη νέα αύξηση στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΛΠ.
26/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κατέθεσε τις παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου «Διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του Υπ.Α.Α.Τ.».


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
26/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε Δελτίου Τύπου για την πραγματοποίηση συναντήσεων γεωπόνων στην Τρίπολη και την Πάτρα σχετικά με τη θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
18/07/2013

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
16/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., απέστειλε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τις επισημάνσεις του σχετικά με την αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού Περιφέρειας Πελοποννήσου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
05/07/2013

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αφορμή την από 1/7/2013 κοινή επιστολή των ΠΟΣΓ και ΠΟΣΕΓ με θέμα <Θέσεις και προτάσεις για το νομικό πλαίσιο των γεωργικών φαρμάκων, των λιπασμάτων και του πολλαπλασιαστικού υλικού>.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
05/07/2013

Επισυνάπτεται η απάντηση που έλαβε ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος σε αναφορά του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αφορμή το υπ’ αριθμ. 381/15-5-2013 έγγραφο του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα την <Κατάργηση Ινστιτούτων μέσω του νέου οργανογράμματος ΕΛΓΟ Δήμητρα στην Δυτ. Ελλάδα>.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
04/07/2013

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΚΛΠ.
02/07/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Επιμελητηρίου κατέθεσε τις απόψεις του επί του νομοσχεδίου του Υπ.Α.Α.Τ. για τα διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και λοιπές διατάξεις και αρμοδιότητες του Υπ.Α.Α.Τ..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
28/05/2013

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας με αφορμή έκθεση επιτροπής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά στο σχέδιο αναδιοργάνωσης του οργανογράμματος του πρώην ΕΘΙΑΓΕ τονίζει τον έντονο προβληματισμό του για την ενδεχόμενη κατάργηση του Ινστιτούτου Ελαίας & Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας. Η ενδεχόμενη κατάργηση θα οδηγήσει σε πλήρη αποψίλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου από υποδομές αγροτικής έρευνας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
23/05/2013

Έγγραφο του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για την κατάργηση Ινστιτούτων μέσω του νέου οργανογράμματος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Πελοπόννησο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
21/05/2013

Δελτίο τύπου του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με την κατάργηση ινστιτούτων αγροτικής έρευνας μέσω του νέου οργανογράμματος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Δυτική Ελλάδα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5, ΠΑΡ.10 ΤΟΥ Ν.4056 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
20/05/2013

Έγγραφο του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικά με έκθεση γεωτεχνικού που προβλέπει το άρθρο 5,παρ.10 του Ν.4056 για την κτηνοτροφία


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
16/05/2013

Έγγραφο του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σχετικό με την κατάργηση Ινστιτούτων μέσω του νέου οργανογράμματος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘΙΑΓΕ) στην περιοχή της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
25/04/2013

Στήριξη στην καλλιέργεια φράουλας Μανωλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
29/03/2013

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ, Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε την σοβαρότατη έλλειψη, την οποία προφανώς λόγω άγνοιας, περιλαμβάνει η 1η σχετική απόφασή σας. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ « ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ- 21η ΜΑΡΤΙΟΥ 2013»
22/03/2013

Την 21η Μαρτίου κάθε έτους συμπίπτει η εαρινή ισημερία με την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών, ως ημέρα προβληματισμού σχετικά με τον ρόλο και την αξία των δασών και γενικότερα των χερσαίων οικοσυστημάτων στην διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΝΕΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
11/03/2013

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει ότι η κατάργηση εργαστηρίων στην Πελοπόννησο, μέσα από το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δημιουργεί κινδύνους για την διατροφική ασφάλεια και την φήμη των Πελοποννησιακών προϊόντων και αυτών της Δυτ. Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
08/03/2013

Με αφορμή την παρουσίαση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την περασμένη εβδομάδα, του σχεδίου για το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρέπει να αναφερθεί πως με βάση αυτά που παρουσιάστηκαν φαίνεται ότι δημιουργείται σοβαρότατο κενό στις κρατικές αναλύσεις υπολειμμάτων χημικών ουσιών σε φυτικά τρόφιμα καθώς και στους ποιοτικούς ελέγχους σε τρόφιμα που προορίζονται για την εγχώρια ή διεθνή αγορά. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΟΓΙΣΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
07/03/2013

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινή γνώμη το πανευρωπαϊκό διατροφικό σκάνδαλο που σχετίζεται με την ανάμιξη αλογίσιου με βόειο κρέας με σκοπό την χρησιμοποίησή του σε παρασκευάσματα κρέατος και σε προϊόντα με βάση το κρέας. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 214 ΠΑΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
05/03/2013

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών αλλά και υπομνημάτων που έχουν καταθέσει σύλλογοι Γεωπόνων της Περιφέρειάς μας, θέλουμε να σας αναφέρουμε πως παρά το γεγονός ότι με το (1) σχετικό είχαμε αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν στις πληρωμές της βιολογικής γεωργίας, ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
28/02/2013

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας εκφράζει την αγωνία του για την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του ΕΛΓΑ μετά και τις τελευταίες διαφαινόμενες απολύσεις σημαντικού αριθμού γεωπόνων οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο επιστημονικό εκτιμητικό προσωπικό του Οργανισμού. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
21/02/2013

Με αφορμή την παρουσίαση του προσχεδίου του εθνικού σχεδίου δράσης, σε εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν. 4036/2012 η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κλάδου Γεωπόνων του Παραρτήματος, εξέτασε το θέμα και προχώρησε ομόφωνα στις παρακάτω παρατηρήσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΙΑΣ
28/01/2013

Το δάσος είναι ένα φυσικό αγαθό, ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος με πολύπλευρη σημασία και ανυπολόγιστη αξία για τη ζωή και τον άνθρωπο. Παρουσιάζει πλήθος λειτουργιών και χρήσεων αναλόγως των αναγκών και των απαιτήσεων της κοινωνίας αλλά και των φυσικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ.
04/01/2013

Τις επισημάνσεις του επί του σχεδίου του νέου οργανογράμματος του Υπ.Α.Α.Τ., κατέθεσε το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
28/12/2012

Με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός ως προστατευόμενης της περιοχής Μαινάλου» θα θέλαμε να προχωρήσουμε στις παρακάτω παρατηρήσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 214 ΠΑΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
29/11/2012

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 809/25-10-2012 εγγράφου μας, σας αποστέλλουμε συνημμένα το σχετικό έγγραφο – απάντηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. προκειμένου να λάβετε γνώση επί του θέματος και για ενέργειες του εκπροσώπου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο Δ.Σ. του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
29/11/2012

Με αφορμή την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 2692/Β/2012) συζητήθηκαν στην Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος τα προβλήματα και η αντιεπιστημονική και αντιπεριβαλλοντική προσέγγιση που αυτή εγκαινιάζει όσον αφορά στην χρήση των λιπασμάτων στον Ελληνικό αγροτικό τομέα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
27/11/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια του ρόλου του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα αγροτικής πολιτικής παρέστη σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Επιτροπής κας. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (23-11-2012)
20/11/2012

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ.3 του Ν.1474/84 και 16 του Π.Δ. 332/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στη ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ (Γεροκωστοπούλου 24) στις 23.11.2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (19-9-2012)
14/11/2012

Σας καλούμε, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 18 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Ηπείρου - Νήσων, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στα Ιωάννινα, στα γραφεία του Παρ/τος , Κοραή 4 - 1ος όροφος. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
12/11/2012

Σας ενημερώνουμε πως σε συνέχεια ηλεκτρονικής επιστολής την οποία απέστειλε συνάδελφος στο Παράρτημά μας προκύπτουν τα παρακάτω: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»
09/11/2012

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας ενημερώνουμε πως σε σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο υπάρχουν οι παρακάτω παρατηρήσεις οι οποίες στην πλειοψηφία τους αφορούν εξειδικευμένα ζητήματα εφαρμογής του νόμου: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:ΗΜΕΡΙΔΑ 2013-2020 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΑΣ ΚΑΠ -ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
08/11/2012

--


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.»
25/10/2012

Διαμαρτυρία ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας προς το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για το γεγονός ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι απόψεις του επί των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους υδρογονάνθρακες σε Κατάκολο και Δυτ. Πατραϊκό


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Μ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ)
23/10/2012

Σας αποστέλλουμε τις απόψεις του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επί των Σ.Μ.Π.Ε. για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα προκειμένου να τις λάβετε υπόψη στις πιθανές συμπληρώσεις και διορθώσεις αυτών, για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου. Συμπληρωματικά σας αναφέρουμε πως οι απόψεις αυτές έχουν αναπτυχθεί κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, παρουσία του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Σ.Μ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
23/10/2012

Με αφορμή την εισήγηση της εκπροσώπου σας κυρίας Κ. Πάγκου στο συμπόσιο με θέμα «Υδρογονάνθρακες από τον μύθο στην πραγματικότητα» που συνδιοργανώθηκε και από το Παράρτημά μας στην Πάτρα την 19-20/10/2012 οφείλουμε να σας εκφράσουμε την έκπληξή μας στην αναφορά της (η οποία περιλαμβανόταν και στην ηλεκτρονική παρουσίασή της) ότι επί της Σ.Μ.Π.Ε. που εκπονήθηκε από τον φορέα σας, απόψεις εξέφρασαν διάφοροι φορείς μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβανόταν το Παράρτημά μας. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ
05/10/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας απέστειλε στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων τις απόψεις του σχετικά με τα μέτρα για τη διαχείριση των υδάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ»
04/10/2012

Πρόσκληση σε ημερίδα που διοργανώνει το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στις 12 Οκτωβρίου 2012 στο Αγρίνιο με θέμα «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΥΦΕΣΗ»


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
03/10/2012

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας αναφέρουμε σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου με την διαδικασία έκδοσης απόφασης εξαίρεσης από την κατεδάφιση κτηνοτροφικών κτισμάτων που έχουν ανεγερθεί προ τις 20-03-2003 (διαδικασία που θεσπίστηκε με τον Ν. 3399/2005 και εξειδικεύτηκε με την Κ.Υ.Α. 244203/16-01-2006) και τα οποία μας έχουν αναφερθεί από συναδέλφους. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ»
13/09/2012

Πρόσκληση σε ημερίδα που διοργανώνει το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 19-9-2012 στην Πάτρα με θέμα «ΑΣΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ»


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (19-9-2012)
13/09/2012

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 19.9.2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 11:00 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΗΠΤΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
24/08/2012

Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου ληπτέων μέτρων διαχείρισης λεκάνης απορροής διαμερίσματος Βόρειας Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας θεωρεί απαραίτητο να κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
22/08/2012

Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου ληπτέων μέτρων διαχείρισης λεκάνης απορροής διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας θεωρεί απαραίτητο να κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ & ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
02/08/2012

Κύριε Περιφερειάρχη, Το ΓΕΩΤΕΕ χαιρετίζει τις προσπάθειες εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Δυτική Ελλάδα και θεωρεί ότι τέτοιου είδους προσπάθειες θα αναδείξουν το επιστημονικό δυναμικό της πατρίδας μας αλλά και θα δώσουν ώθηση στην οικονομία της χώρας. .....


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
16/07/2012

Τις προτάσεις του αναφορικά με την οικονομική βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου κατέθεσε το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4056 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ»
13/07/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωτεχνικών γεωπόνων και κτηνιάτρων σχετικά με την σύνταξη της έκθεσης γεωτεχνικού που απαιτείται πλέον στα πλαίσια χορήγησης άδειας λειτουργίας πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων πραγματοποίησε μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τα μέλη του σε Καλαμάτα, Βέλο Κορινθίας, Πάτρα και Αγρίνιο στις 2-4/7/2012. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (16-7-2012)
11/07/2012

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ.3 του Ν.1474/84 και 16 του Π.Δ.334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στη ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 16.7.2012 ....


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4056 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ»
02/07/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωτεχνικών μελών του θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση στην Πάτρα την 4/7/2012 σχετικά με τον νέο κτηνοτροφικό νόμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Συγκρότημα Πατρινής Παιδικής Εξοχής, Παραλία Ροϊτίκων (Δημοτική Ενότητα Παραλίας) με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1,5 ώρα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
29/06/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωτεχνικών μελών του, θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με γεωτεχνικούς φορείς, ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με τον νέο κτηνοτροφικό νόμο.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ, 4/7/2012)
29/06/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων σχετικά με την σύνταξη της έκθεσης γεωτεχνικού που απαιτείται πλέον για την χορήγηση άδειας λειτουργίας πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση στο Αγρίνιο την 4/7/2012. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ALEXANDER με ώρα έναρξης 6.30 μ.μ. και εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1,5 ώρα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
27/06/2012

Η εκ νέου ανάθεση της εποπτείας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με το Π.Δ. 85/2012, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του Γεωτεχνικού Κλάδου και διορθώνει προηγούμενες ατυχείς πολιτικές επιλογές. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
21/06/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα συμμετέχει σε εθελοντικό καθαρισμό της ακτής του Αρχαίου Λιμένα Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
11/06/2012

Δελτίο Τύπου σχετικά με την εγκατάσταση καινοτόμων ζωικών και φυτικών ειδών προς καλλιέργεια και εκτροφή στην χώρα μας, εξέδωσε το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
31/05/2012

Επιστολή στις αρμόδιες αρχές απέστειλε το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα την υποστελέχωση και ουσιαστικά την αδυναμία λειτουργίας του Τμήματος Κτηνιατρικής Ζακύνθου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ
31/05/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στα πλαίσια της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων Κλάδων του η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16-5-2012 στην Καλαμάτα και κατόπιν σχετικού αιτήματος πολλών γεωτεχνικών μελών του, απηύθυνε αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για εξάμηνη παράταση στην προθεσμία για την δήλωση γεωτρήσεων, η οποία προς το παρόν λήγει την 16-6-2012.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΤΙΣ 16/5/2012
09/05/2012

Η Ετήσια Τακτική Συνέλευση Αντιπροσώπων Κλάδων του Παραρτήματος πραγματοποιείται στις 16 Μαΐου στην Καλαμάτα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
02/05/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα της αυτοψίας κλιμακίου του στο γεωλογικό φαινόμενο Δερβενίου Κορινθίας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
11/04/2012

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος στην συνεδρίασή της της 6-4-2012 ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την διερεύνηση της υπόθεσης μείωσης των αποθεματικών του Επιμελητηρίου από το ποσό των 5.300.000 € στα 1.600.000 € στα πλαίσια της «εθελοντικής» συμμετοχής στο PSI της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη υπόθεση, πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και απολυταρχισμού της τράπεζας αυτής και θα πρέπει να ερευνηθεί.......


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (6-4-2012)
30/03/2012

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 6.4.2012 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 10:30 με τα παρακάτω θέματα:


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
28/03/2012

Τις παρατηρήσεις του για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου απέστειλε στο Δήμο Τρίπολης το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
28/03/2012

Σε παρέμβαση προς τα ΚΕΠΠΥΕΛ και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της περιοχής ευθύνης του προχώρησε το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για το θέμα του ελέγχου της διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΧΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ»
27/03/2012

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με παρέμβασή του στο σχέδιο νόμου για τον νέο οικοδομικό κανονισμό ζητά την τροποποίηση διάταξης του άρθρου 4 σύμφωνα με την οποία απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση μηχανικού για «γεωτρήσεις νερού σε ιδιόκτητα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού ή σε γήπεδα εκτός σχεδίου, μετά από έγκριση του δήμου της περιοχής και της αρμόδιας Δ/σης της περιφέρειας». ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ»
26/03/2012

Με αφορμή την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον νέο οικοδομικό κανονισμό, σας αποστέλλουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις οι οποίες λόγω φόρτου του Παραρτήματος δεν μπόρεσαν να σταλούν νωρίτερα: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
20/03/2012

Κυρία Τζανετέα, Κατόπιν της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος η οποία έγινε στην Σπάρτη κρίνουμε χρήσιμο να σας στείλουμε μερικές από τις θέσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σχετικά με δράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να αναδείξουν το αγροτικό και τουριστικό ενδιαφέρον της Λακωνίας: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΟΕΒ - ΤΟΕΒ
05/03/2012

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις σχετικά με τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής για τα υδατικά διαμερίσματα της χώρας μας. Από τις διαβουλεύσεις αυτές προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσότητα νερού στην χώρα μας κατευθύνεται προς τον πρωτογενή τομέα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
16/02/2012

Με αφορμή την παρουσίαση του προσχεδίου διαχείρισης λεκανών απορροής υδατικού διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας θεωρεί απαραίτητο να κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ»
08/02/2012

Κύριε Δήμαρχε, Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος εξέτασε το θέμα που θίγετε, στην συνεδρίασή της της 30-1-2012. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧ/Ν ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ»
07/02/2012

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτελεί μια προσπάθεια της πολιτείας να ρυθμίσει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των δασικών συνεταιρισμών στην χώρα μας. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΝ.ΕΠ.»
02/02/2012

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, σας αποστέλλουμε θεματικές ενότητες οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο εκπαίδευσης για τους γεωτεχνικούς μέλη του Επιμελητηρίου και τις οποίες σας είχαμε αποστείλει και κατά το παρελθόν με το (2) σχετικό. Συγκεκριμένα από την επικοινωνία με τα μέλη μας έχουν προκύψει οι παρακάτω προτεινόμενες θεματικές ενότητες: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-2020 ΘΕΣΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΝΕΑ & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
01/02/2012

Με αφορμή την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου για την μεταρρύθμιση της Κ.Α.Π. για το χρονικό διάστημα 2014-2020 πρέπει να αναφέρουμε τα παρακάτω: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΟΥ»
27/01/2012

Στα πλαίσια της αναγκαιότητας ανάπτυξης δομών εξυπηρέτησης της πρωτογενούς παραγωγής (γεωργία-κτηνοτροφία) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε μέσω του Προέδρου της Δ.Ε. κ. Σ. Λαμπρόπουλου ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
20/12/2011

Στα πλαίσια του διαλόγου που αφορά τις ενέργειες που πραγματοποιούνται σε εφαρμογή του άρθρου 14 της οδηγίας 2000/60 και σε συνέχεια της από 1-12-2011 ενημερωτικής συνάντησης η οποία οργανώθηκε στο Μεσολόγγι και του υπομνήματος που κατατέθηκε από το μέλος της Δ.Ε. κ. Γ. Κοντογιάννη που παραβρέθηκε στην συνάντηση, η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεδρίασή της σχετικά με το υπό εξέταση θέμα κατέληξε στις παρακάτω επισημάνσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2011 ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ»
15/12/2011

Είναι γνωστό ότι οι κτηνοτρόφοι που διαθέτουν εκτατικά δικαιώματα προκειμένου να τα ενεργοποιήσουν χρειάζονται εκτάσεις βοσκοτόπων τέτοιες ώστε να πληρούνται ταυτόχρονα το ύψος της επιλέξιμης έκτασης και τα όρια της πυκνότητας βόσκησης.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (15-12-2011)
13/12/2011

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 15.12.2011 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 11:30


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
07/12/2011

Το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του σχετικά με τη μελέτη των σεισμών χαμηλής έντασης που εκδηλώνονται το τελευταίο εξάμηνο του 2011 στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας, εκτέλεσε πείραμα παλαιοσεισμολογίας σε περιοχή του Δ.Δ. Κατσαρού, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Ιωάννη Κουκουβέλα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ
29/11/2011

Στα πλαίσια της πραγματοποίησης της ημερίδας με το παραπάνω θέμα και με βάση τις εισηγήσεις αλλά και την συζήτηση που έγινε προέκυψαν τα ακόλουθα χρήσιμα συμπεράσματα: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
29/11/2011

Στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ Ν. 4014/2011
29/11/2011

Σας αποστέλλουμε παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο απόφασης για την κατάταξη έργων και δραστηριοτήτων. Χωρίς να χρειάζεται να εξειδικεύσουμε έχουμε να αναφέρουμε τις παρακάτω γενικές παρατηρήσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ
24/11/2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Τάσο Αποστολόπουλο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22-11-2011 στην Πάτρα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»
23/11/2011

Κύριε Πρόεδρε, Στο υπ΄αριθμ. 1987/10-10-2011 έγγραφο του ΤΕΕ Πελ/σου, απευθυνόμενο στις δασικές υπηρεσίες περιφέρειας Πελ/σου σημειώνει ότι οι Δασολόγοι και οι Γεωπόνοι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης τοπογραφικών διαγραμμάτων εν γένει, εξαρτημένων από το Κρατικό Σύστημα Αναφοράς (πχ ΕΓΣΑ 87) ή μη, μνημονεύοντας την αριθμ. πρωτ. ΔΤΕ/β/34285/735/24-9-2010 εγκύκλιο του Γεν. Γραμ. ΥΠΕΚΑ, καθώς και την σχετική γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. αριθ. γνωμ. 451/20-12-2010. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ»
22/11/2011

Σας αποστέλλουμε τις απόψεις του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το σχέδιο νόμου για την κτηνοτροφία. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (16-11-2011)
16/11/2011

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 16.11.2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 16:30 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ»
27/10/2011

Πρόσκληση-πρόγραμμα της Ημερίδας που διοργανώνει το Παρ/μα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 στην Καλαμάτα


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (12-10-2011)
10/10/2011

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στo ΝΑΥΠΛΙΟ σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ στις 11.10.2011 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 10:00 και 12.10.2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10:00 ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»
10/10/2011

Με αφορμή την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος» το οποίο αποτελεί πλέον νόμο του κράτους θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας αλλά και στο σύνολο των Συναδέλφων τα παρακάτω: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
04/10/2011

Σας αποστέλλουμε τις απόψεις του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα γεωργικά φάρμακα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ Κ.Υ.Α. ΟΙΚ. 150559/2011 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΩΝ»
26/09/2011

Σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 462/13-9-2011 επιστολής μας σας αποστέλλουμε συνημμένα παρατηρήσεις του παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τις οποίες εντοπίζονται σημεία της σχετικής Κ.Υ.Α. τα οποία χρήζουν διευκρινίσεων και πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να υπάρξει ενιαία γραμμή των υπηρεσιών σε επίπεδο περιφέρειας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κ.Υ.Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΩΝ»
20/09/2011

Με αφορμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την 12/9/2011 θέματος σχετικά με την πρόσφατη Κ.Υ.Α. για την νομιμοποίηση υφιστάμενων προ του 2005 υδροληψιών θα θέλαμε να σας αναφέρουμε πως με βάση τον νόμο για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης), στην διαδικασία εμπλέκονται τόσο η Περιφέρεια όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:«ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.»
14/09/2011

Σας αποστέλλουμε παρατηρήσεις σχετικά με το ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (13-9-2011)
06/09/2011

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΚΟΡΙΝΘΟ στα γραφεία του πρακτικού γεωργικού σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου (Βέλο Κορινθίας) στις 13.9.2011 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 11:00


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ Η ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ»
06/09/2011

Σας αποστέλλουμε τις απόψεις του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
19/08/2011

Σας αποστέλλουμε παρατηρήσεις σχετικά με το σχέδιο νόμου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων. Σημειώνουμε πως στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται πως κλήθηκαν από το Υπουργείο φορείς για διαβούλευση, ακόμη και περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν κλήθηκε όμως το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., γεγονός που καταδεικνύει προχειρότητα σε όλη την διαδικασία διαβούλευσης. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι όλα τα συνοδευτικά έγγραφα αναφέρονται σε επιπτώσεις που δημιουργούνται μόνο από την κατασκευή και λειτουργία μεγάλων βιομηχανικών μονάδων ή τεχνικών έργων (τα οποία συνήθως είναι εντοπισμένα και ευκολότερα ελεγχόμενα)....


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ι.Γ.Μ.Ε.)
16/08/2011

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ι.Γ.Μ.Ε. η οποία προωθείται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» χωρίς να τηρηθούν ακόμη και οι τυπικές διαδικασίες της ευρείας διαβούλευσης....


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Π. ΑΛΕΥΡΑ»
03/08/2011

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Σωτήριος Λαμπρόπουλος και ο Οργανωτικός Γραμματέας αυτής κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος συναντήθηκαν σήμερα 2-8-2011 με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΠΡΟΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
22/07/2011

Με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση για την ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων λεκανών απορροής ποταμών που αφορούν στα υδατικά διαμερίσματα της Πελοποννήσου σε εφαρμογή της οδηγίας 200/60 της Ε.Ε. το ΓΕΩΤ.Ε.Ε / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας θέλει να επισημάνει τα παρακάτω: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Ε. (29-7-2011)
22/07/2011

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 και 18 παρ. 3 του Ν. 1474/84 και 16 του Π.Δ. 334/85 σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που θα γίνει στην ΠΑΤΡΑ στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Γεροκωστοπούλου 24) στις 29.7.2011 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ν. 2637/98 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ»
04/07/2011

Μετά την κατάργηση της «Εταιρείας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης Α.Ε.» η οποία συστάθηκε με τον Ν. 2637/98 (άρθρο 46) παραμένει κενό στις αρμοδιότητες που είχε ο εν λόγω οργανισμός σχετικά με την διαχείριση της γεωργικής γης και την προστασία της από τον πολυτεμαχισμό και την ανάπτυξη αλλότριων δραστηριοτήτων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΔΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
23/06/2011

Κύριοι, Κατά την επίσημη παρουσίαση των προτάσεων για το Νέο Λύκειο από την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. στις 30-3-2011, έγινε περιγραφή ενός σχεδιασμού αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ
07/06/2011

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στις 10 Απριλίου 2011, συγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη συνεδρίαση της 2ης Ιουνίου 2011, ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΟΥ 121 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.Α.Α.Τ.
22/02/2011

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασολόγοι, ιχθυολόγοι και κτηνίατροι) στην συνεδρίασή της, της 15/2/2011 εξέτασε τα σοβαρά θέματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με την προκήρυξη του μέτρου 121 για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ»
07/02/2011

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (γεωλόγοι, γεωπόνοι, δασολόγοι, ιχθυολόγοι και κτηνίατροι) στην συνεδρίασή της, της 31/1/2011 εξέτασε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με την ανίχνευση διοξινών σε ζωικά τρόφιμα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
24/01/2011

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος στην συνεδρίασή της, της 20/1/2011 προχώρησε σε ανασύνθεση του προεδρείου λόγω παραίτησης του μέχρι πρότινος Προέδρου Γ. Σιγαλού, ο οποίος εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πατρέων και ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου.


ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟY Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
24/01/2011

Φίλε Πρόεδρε, Όπως γνωρίζετε, μετά την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων, ορίσθηκα Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου. Τα καθήκοντά μου ως Αντιδημάρχου στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας, μου επιβάλλουν, προκειμένου να είμαι συνεπής προς τους δημότες της πόλεως των Πατρών, αλλά και προς τους συναδέλφους γεωτεχνικούς, που με πίστη αδιαλείπτως υπηρέτησα επί έξι συναπτά έτη, να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου και μέλους της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΡΥΓΧΩΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΈΛΚΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
30/12/2010

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατόπιν συμμετοχής του σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 2-12-2010 στην Πάτρα και με θέμα την επέκταση της προσβολής των φοινικοειδών από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι και στο Νομό Αχαΐας, ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ
13/12/2010

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας στις 17 Οκτωβρίου 2010 με θέμα το πρόβλημα των κουνουπιών, κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το μεγάλο αυτό θέμα, διαχέοντας τα άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα της ημερίδας στους φορείς της Πολιτείας (Περιφέρεια, Δήμοι).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
09/12/2010

Η 8η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Αλλαγής, κλιματική αλλαγή που ως φαινόμενο απασχολεί έντονα στις μέρες μας την παγκόσμια κοινότητα για την έκταση που έχει πάρει, προβληματίζει για τις συνέπειές του στον πλανήτη και στους ανθρώπους και κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη για άμεση αντιμετώπισή του.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
02/12/2010

Συνάδελφοι του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, Στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, ενημερωθήκαμε για τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο Επιμελητήριο. Είμεθα, υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε την αγανάκτηση μας και την ανησυχία μας, για την κρίση που διέπει το Επιμελητήριο μας σήμερα.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
04/11/2010

Με αφορμή το σχέδιο οργανισμού υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχουν οι παρακάτω παρατηρήσεις: ...


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
21/10/2010

Από την ίδρυσή του το 1999, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΕΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
02/09/2010

Κε Διοικητά, Από την 1η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων στην ΔΕΗ για φωτοβολταικούς σταθμούς από επαγγελματίες αγρότες.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ-ΚΥΡΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Κ.Λ. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
06/08/2010

Κύριε Πρόεδρε, Εντός των επόμενων ημερών θα εισαχθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ με τίτλο «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών παρεμβάσεων –Πράσινο Ταμείο –Κύρωση Δασικών Χαρτών κ.λ.διατάξεις».


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΥΠΑΑΤ / ΥΠΕΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ»
04/08/2010

Επί μήνες παρακολουθούμε τον «εναγκαλισμό» (έναν ακόμα) της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ με την ΠΑΣΕΓΕΣ για ένα πρόγραμμα: τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
04/08/2010

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας θεωρεί ότι η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του τραπεζικού συστήματος και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας (όπως άλλωστε, σε όλους τους τόνους, διατράνωναν και πριν τις εκλογές, οι κυβερνώντες).


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
21/07/2010

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να επικαιροποιήσουμε τις θέσεις μας σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και αφορά στις προσλήψεις Ιχθυολόγων μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ στο Δημόσιο τομέα, καθώς και στις προϋποθέσεις εγγραφής των πτυχιούχων Πανεπιστημιακών Σχολών στον εν λόγω κλάδο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
01/07/2010

Κυρία Υπουργέ, Όπως είναι γνωστό στις υπηρεσίες σας, στους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται και οι γεωλόγοι, οι οποίοι είναι μέλη του Επιμελητηρίου μας. Τη σχολική χρονιά 2009-2010, οι υπηρεσίες σας δυστυχώς δεν συμπεριέλαβαν τους συναδέλφους γεωλόγους, σε εκείνους τους καθηγητές που πήραν ενισχυτική διδασκαλία.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ
01/07/2010

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, Καταρχήν σας συγχαίρουμε για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και σας ευχόμεθα καλή πορεία στο έργο σας. Το Παράρτημά μας θέλει να ρωτήσει τις υπηρεσίες σας γιατί έως σήμερα δεν καλύπτονται οι ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ όταν γίνονται ζημιές και αν προβλέπεται και πότε να γίνει αυτό.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
01/07/2010

Αξιότιμε κύριε Γενικέ, Αξιότιμε κύριε Νομάρχα,Ένα μεγάλο και χρονίζον πρόβλημα των αγροτικών βιομηχανιών είναι τα απόβλητά τους. Ειδικά για τα ελαιοτριβεία, ο χειρισμός των αποβλήτων τους είναι δύσκολος και στο παρελθόν είχε προκαλέσει πολλές συγκρούσεις.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.-ΤΕΧΝΕΣ
25/06/2010

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε.-τέχνες που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 30/6/2010 (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
21/06/2010

Αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Σιγαλό και το μέλος κ. Γ. Αγγελόπουλο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 16-6-2010 τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Α. Φούρα για προγραμματισμένη συνάντηση, παρόντος και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ν. Κουρεμένου.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
17/06/2010

-


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΚΑΤΑ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ
11/06/2010

-


ΠΑΡΑΡ/ΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡ/ΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡ/ΤΟΣ
03/06/2010

Απολογισμός και το Σχέδιο Δράσης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας καθώς και τα ψηφίσματα της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Παραρτήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαΐου 2010 στα Καλάβρυτα.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΓΑΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
28/05/2010

-


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 28 & 29 ΜΑΪΟΥ 2010
26/05/2010

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του στα Καλάβρυτα στις 28 και 29 Μαΐου 2010, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο στην αίθουσα του «Αρχοντικού της Παλαιολογίνας», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.......


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009.
05/05/2010

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέδωσε απόφαση στις 30-3-2010, με την οποία τροποποιείται η κατανομή των πιστώσεων για την προκήρυξη του 2009 που αφορούσε τους Νέους Αγρότες.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ- ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
03/05/2010

Αξιότιμη κα Υπουργέ, Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο περί υποβολής υπομνήματος εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων κου Α. Φούρα προς εσάς σχετικά με τη δημιουργία «Μεσογειακού Βοτανικού Κήπου Πατρών» σε χώρο του Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Πατρών (ΕΘΙΑΓΕ) και μετά από συνάντηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στον πρωτογενή τομέα της περιφέρειας (Σύνδεσμοι αγροτών, Ομάδες νέων αγροτών, Ομάδες βιοκαλλιεργητών, ΓΕΩΤΕΕ) και κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή το θέμα αυτό, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
30/04/2010

-


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ -ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ-
23/04/2010

-


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
23/04/2010

Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Δήμου Πατρέων, 14η Απριλίου 2010 που αναφέρεται σε πρόταση του Δημάρχου Πατρέων προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με την δημιουργία «Βοτανικού Μεσογειακού Κήπου» σε χώρο του Κέντρου Προστασίας Φυτών Πατρών (Προφανώς η δήλωση αφορά το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πατρών - ΙΠΦΠ) θα θέλαμε να σας δηλώσουμε τα κάτωθι.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ -ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ-
23/04/2010

Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουμε αφενός με τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων και αφετέρου το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Καλλικράτης», το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. προσπαθώντας να συντονίσει τους συναδέλφους γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους, κάλεσε σε μια καταρχήν συζήτηση, στην έδρα του Παραρτήματος, τα Περιφερειακά Συνδικαλιστικά Όργανα από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, την Τρίτη 13-4-2010.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ
23/04/2010

Οι γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι, από 12-4-2010 βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (απέχουν από όλες τις εργασίες εκτός γραφείου) μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δυστυχώς, η Πολιτεία, όχι μόνο αγνόησε τα συνδικαλιστικά όργανα των γεωτεχνικών αλλά και τον επίσημο σύμβουλό της, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για τα αποτελέσματα αυτών των «ρυθμίσεων» τόσο στους ίδιους τους γεωτεχνικούς, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους αγρότες, καταναλωτές και επιχειρηματίες.


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ
16/04/2010

ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
24/03/2010

-


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
18/03/2010

Στις 3 Μαρτίου 2010, κλιμάκιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεά