Αναζήτηση:
. > Ειδήσεις - Νέα > Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
Δραστηριότητες Λοιπών Γεωτεχνικών Φορέων
20/09/2023AGRIBUSINESS FORUM 2023 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -  (pdf-0,61MB)
Δημοσιεύεται το Πρόγραμμα του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας του AgriBusiness Forum με τίτλο «Αγροδιατροφικά συστήματα στο μεταίχμιο της πράσινης, ψηφιακής, κλιματικής μετάβασης» που θα διεξαχθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθηνών στις 28-29/9/2023, και θα περιλαμβάνει 7 συνεδρίες και 35 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, παραγωγούς, τράπεζες, ακαδημαϊκούς, και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά.
20/09/2023ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ: “ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ: Η 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΡΟΜΠΟΤ» -  (pdf-0,95MB)
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος υλοποιεί ημερίδα με θέμα “ΕΠΙΔΕΞΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ: Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Αγροτική Παραγωγή με Συνεργαζόμενα Ρομπότ” την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY στην Καβάλα.
18/09/2023Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ Π.Α.Α. -  (pdf-206KB)
Με σχετική απόφαση του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ., καλούνται οι Υπηρεσίες του Υπουργείου οι οποίες εμπλέκονται ως ενδιάμεσοι Φορείς προγραμμάτων του Π.Α.Α. να υποβάλλουν προτάσεις για την λήψη χρηματικών ποσών τεχνικής βοήθειας από το Π.Α.Α..
18/09/2023ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ -  (pdf-180KB)
Η κακοκαιρία Daniel αποτελεί μέχρι σήμερα το πιο καταστροφικό πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε ολόκληρες περιοχές στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και ο απολογισμός της επόμενης ημέρας είναι δραματικός για ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και υποδομές. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, η ένταση και η συχνότητα των φαινομένων πλέον αλλάζει και τα σχέδια αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων οφείλουν να επικεντρωθούν στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση.
18/09/2023ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΓΩΝΑΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ -  (pdf-202KB)
Πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή και απειλή υγειονομικής κρίσης βρίσκονται προ των πυλών μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, ούτε κατά προσέγγιση, τη κατάσταση που θα αποκαλυφθεί στα χωριά της Θεσσαλίας μετά την υποχώρηση των νερών. Καλούμε τους γεωτεχνικούς να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, να αναδείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε την άμεση υλοποίηση μέτρων προστασίας κι ανακούφισης των πληγέντων, για να καταγγείλουμε τους υπεύθυνους και να ανατρέψουμε αυτούς και τις πολιτικές που μας οδήγησαν σ΄ αυτή την κατάσταση.
15/09/2023ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ -  (pdf-0,52MB)
Δημοσιεύεται Δελτίο Τύπου με Οδηγίες Συνδέσμων Γεωργικών Εφοδίων και Βιοκτόνων για τα μέτρα προστασίας και διαχείρισης στις πλημμυρισμένες περιοχές.
12/09/2023ΚΕΑΓΡΟ: «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» -  (pdf-288KB)
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ (ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ) που συμμετέχει στην 87η ΔΕΘ 2023, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΑΠΘ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής ΑΠΘ: Επιστημονική Υποστήριξη και Διασύνδεση με τις Επιχειρήσεις, τη Βιομηχανία και την Κοινωνία». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:30 -19.00 στο Περίπτερο 15, .και στην εκδήλωση παρουσιάζονται τα καινοτόμα εργαλεία που αναπτύσσονται στις υπηρεσίες της αγροδιατροφικής αλυσίδας και συζητούνται οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μεταξύ των επιστημονικών και των ερευνητικών κοινοτήτων του ΚΕΑΓΡΟ ΑΠΘ και των φορέων, υιοθετώντας νέες προσεγγίσεις για τους πολίτες και την κοινωνία. Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συζήτηση θα είναι και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Αθανάσιος Σαρόπουλος
08/09/2023ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: «2η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» -  (pdf-0,91MB)
Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας προσκαλούν στην υβριδική ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα τη: «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Πελοποννήσου (EL01)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων. Η ημερίδα διαβούλευσης θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ., στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο & διαδικτυακά. Η παρακολούθηση της ημερίδας διαβούλευσης είναι δυνατή είτε με φυσική παρουσία, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, είτε μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.
08/09/2023ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: «2η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» -  (pdf-0,82MB)
Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σας προσκαλούν στην υβριδική ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα τη: «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Πελοποννήσου (EL03)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων. Η ημερίδα διαβούλευσης θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ., στο Ναύπλιο, στην Αίθουσα Βουλευτικού & διαδικτυακά. Η παρακολούθηση της ημερίδας διαβούλευσης είναι δυνατή είτε με φυσική παρουσία, στην Αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, είτε μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.
06/09/2023ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ: «ΕΥΦΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» -  (pdf-0,53MB)
Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, σε συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σας καλούν στη Διημερίδα με θέμα: «Ευφυής Γεωργία – Τεχνολογίες, δυνατότητες, προοπτικές» στο πλαίσιο της Πράξης «ΑΓΡΟ4+ - Ολιστική προσέγγιση στη Γεωργία 4.0 για νέους αγρότες» (MIS 5046239). Η διημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Elisso, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 10:00-17:00 και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 10:00-15:00.
06/09/2023ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: «2η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» -  (pdf-0,76MB)
Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Στερεάς Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλούν στην υβριδική ηµερίδα διαβούλευσης µε θέμα τη: «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (EL07)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων. Η ημερίδα διαβούλευσης θα διεξαχθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ., στη Λαμία, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Πλατεία Ελευθερίας 3α & διαδικτυακά. Η παρακολούθηση της ημερίδας διαβούλευσης είναι δυνατή είτε με φυσική παρουσία, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, Λαμία, είτε μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.
06/09/2023ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: «2η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» -  (pdf-3,58MB)
Η Γενική Διεύθυνση Υδάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σας προσκαλεί στην υβριδική ημερίδα διαβούλευσης µε θέμα τη: «2η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Αττικής (EL06)», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων. Η ημερίδα διαβούλευσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:30 π.μ., στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο ΥΠΕΝ, Μεσογείων 119, & διαδικτυακά. Η παρακολούθηση της ημερίδας διαβούλευσης είναι δυνατή είτε με φυσική παρουσία, στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ, Αθήνα, είτε μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.
29/08/2023ΗΜΕΡΙΔΑ: "ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ: ΠΗΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ" -  (pdf-1,14MB)
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 18:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI Congress & Spa, στα Ιωάννινα. Ο ΟΒΙ καινοτομεί και έχει δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία για τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν δυο αναδυόμενοι κλάδοι για τους οποίους ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), εκπόνησε Αναφορές Ευρεσιτεχνίας (PLR).
18/08/2023Δ.Α.Ο.Α.-Μ.Ε.Θ.: ΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΡΥΤΙΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ (TOMATO BROWN RUGOSE FRUIT VIRUS, TOBRFV) & ΑΡΘΡΟ 12 ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2023/1032 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 2020/1191 -  (pdf-0,61MB)
--
07/08/2023ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΓΕΚ): ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΣΤΟ ΥΠΟΜΕ -  (pdf-153KB)
Χωρίς καμία διαβούλευση, σύμφωνα με το Άρθρο 9 του ΠΔ 77/27.06.2023, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕ) ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.
01/08/2023Π.Ο.Σ.Ε.Γ.: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2023 -  (pdf-1,51MB)
Στις 19/7/2023 δημοσιεύτηκε η 43926/19-7-2023 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023 του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η εγκύκλιος έχει σημαντικά λάθη και εμφανίζεται σαν ένα αντίγραφο της εγκύκλιου του 2022 ενώ φέτος έχουν αλλάξει πολλά. Στην εγκύκλιο ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων η 25/8/2023 ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί βασικές υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
31/07/2023ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ -  (pdf-0,56MB)
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Μενέλαο Γαρδικιώτη, καθώς και με τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπόκαρη, Βασιλική Ζαφειρόπουλου, Ρήγα Γιοβαννόπουλο και Γεώργιο Κυριάκη, είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των επαφών του με τις Διοικήσεις των Εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου, παρουσία του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη.
28/07/2023Π.Ε.Κ.Δ.Υ.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -  (pdf-269KB)
Με σχετική παρέμβασή της, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Κ.Δ.Υ.) ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να αποκαταστήσουν άμεσα την ασφαλιστική ικανότητα των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων που είναι ασφαλισμένοι ως προς την υγειονομική περίθαλψη στο ΤΣΑΥ, με την επιστροφή τους κεντρικά μέσω του συστήματος του ΕΦΚΑ από το ΙΚΑ πίσω στον φορέα τον οποίο έχουν ασφαλιστεί και συνεχίζουν να πληρώνουν, δηλαδή στο ΤΣΑΥ.
28/07/2023THE EU CAP NETWORK BROKERAGE EVENT ‘ACCELERATING THE INNOVATION PROCESS THROUGH HORIZON EUROPE MULTI-ACTOR PROJECTS IS LOOKING FOR PARTICIPANTS - APPLY BY 3 SEPTEMBER 2023 -  (pdf-2,41MB)
Brokerage event ‘Accelerating the innovation process through Horizon Europe multi-actor projects is looking for participants - Deadline 3 September 2023. Call for expression of interest
26/07/2023ΥΠ.Α.Α.Τ.: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ, 26-31/7/2023) -  (pdf-59KB)
--
25/07/2023ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Α.Π.Θ.: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -  (pdf-1,04MB)
Με ψήφισμα της υπ’ αριθ. 952/21-7-2023 συνεδρίασης, το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή στη μεταφορά της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
25/07/2023ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ ΡΗΓΜΑΤΩΝ -  (pdf-363KB)
Με αφορμή τη συγκρότηση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο «ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΤΗΤΑΣ ΡΗΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΚΑΙ Τ.Π.Σ.», οι γεωλογικοί φορείς της χώρας, με επιστολή τους προς το Τ.Ε.Ε., ζητούν τη θεσμική εκπροσώπηση της γεωλογικής κοινότητας στην εν λόγω Ομάδα Εργασίας.
25/07/2023Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -  (pdf-359KB)
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, από 11.00 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου.
21/07/2023Π.Ε.Γ.Δ.Υ.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -  (pdf-384KB)
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.), στην τελευταία συνεδρίασή του, συζήτησε το θέμα της μεταφοράς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων & Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπ.Α.Α.Τ., στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.
19/07/2023ΕΣΑΚ-Σ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Δ.Υ.: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -  (pdf-369KB)
Η ΕΣΑΚ-Σ Γεωπόνων Δ.Υ. καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 19 Ιουλίου ώρα 9 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών.
18/07/2023Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. -  (PDF-330KB)
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, από την έναρξη του ωραρίου ως τις 11:00 π.μ..
12/07/2023Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ -  (pdf-221KB)
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα και να εκδώσουν εγκύκλιο για την υποχρεωτική εφαρμογή τους.
05/07/2023ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «CLIMABOROUGH: BUILDING GREEN AND CLIMATE NEUTRAL CITY HUBS» (ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 14/7/2023) -  (pdf-0,51MB)
Ο Δήμος Ιωαννιτών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση Προκαταρτικής Διαβούλευσης Αγοράς που πραγματοποιείται την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 09:30, στα πλαίσια του έργου «CLIMABOROUGH Building Green and Climate Neutral City Hubs» του προγράμματος Horizon Europe, το οποίο αφορά στην αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030.
04/07/2023ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2027 (ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 12/7/2023) -  (pdf-230KB)
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ ξεκινά επίσημο διάλογο για την Πολιτική της Συνοχής μετά το 2027, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 12/7/2023.
04/07/2023ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ : ΡΟΛΟΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ» (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6/7/2023) -  (pdf-188KB)
Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 12:00 στο Αγρόκτημα Θέρμης, στο αμφιθέατρο του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών ειδών του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων με θέμα: «Διατήρηση και αξιοποίηση των εθνικών γενετικών πόρων: Ρόλος, δυνατότητες και υποδομές του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ».
Εκδηλώσεις
Previous Σεπτέμβριος 2023 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
1RawMat2023 «2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS AND CIRCULAR ECONOMY -“RAW MATERIALS: SETTING THE FOUNDANTIONS FOR THE GREEN TRANSITION»
,Αθήνα,Ε.Μ.Π., Τ.Ε.Ε.

2RawMat2023 «2nd INTERNATIONAL CONFERENCE ON RAW MATERIALS AND CIRCULAR ECONOMY -“RAW MATERIALS: SETTING THE FOUNDANTIONS FOR THE GREEN TRANSITION»
,Αθήνα,Ε.Μ.Π., Τ.Ε.Ε.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
172023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

182023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

192023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

202023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

212023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

222023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

232023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

242023 JOINT ICCP-TSOP MEETING «ORGANIC PETROLOGY IN THE ENERGY TRANSITION ERA: CHALLENGES AHEAD»
,Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών),Εργαστήριο Κοιτασματολογίας, Τμήμα Γεωλογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

25
26
27
28
29
30
 
9 2023
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ε.Ζ.Ε.)

Ορεστιάδα 3 - 5 Οκτωβρίου 2023 Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία 


-ECE2023 «12ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑΣ»

Ηράκλειο (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου) 16 - 20 Οκτωβρίου 2023 Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος 


-21ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αιδηψός (Λουτρά Αιδηψού) 22 - 25 Οκτωβρίου 2023 Ελληνική Δασολογική Εταιρεία Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel