Αναζήτηση:
Skip Navigation Links
Ειδήσεις-Νέα->Αγροτική Οικονομία και Πολιτική->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επισημαίνει ότι το εκπαιδευτικό υλικό που αναρτήθηκε για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των Γεωργικών Συμβούλων είναι ακατάλληλο, πρόχειρο και ανεπαρκές.

Πιο συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
εδώ και μερικές ημέρες έχει αναρτηθεί το εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση και πιστοποίηση των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-learning), στα πλαίσια της λειτουργίας του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.
Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι για το υλικό αυτό δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση ή συνεργασία με την επιτροπή που έχει συστήσει το Υπ.Α.Α.Τ. ειδικά για το εκπαιδευτικό υλικό του Εθνικού Συστήματος Γεωργικών Συμβουλών, στην οποία συμμετέχουν υπηρεσιακοί υπάλληλοι, Πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό υλικό που αναρτήθηκε να είναι ακατάλληλο, πρόχειρο και ανεπαρκές για την πιστοποίηση των Γεωργικών Συμβούλων.
Το εκπαιδευτικό υλικό θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να δίνει βαρύτητα στις διαδικασίες και την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου που διέπει το Σύστημα Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και σ’ αυτά που θα κληθεί ο Σύμβουλος να εφαρμόσει στην πράξη. Θα μπορούσε δε να συνοδεύεται και από νέα γνώση, συμπληρώνοντας έτσι τη γνώση που, εξ αντικειμένου, έχουν οι συνάδελφοι μέσα από τις σπουδές τους.
Αντιθέτως, το εκπαιδευτικό υλικό, στο μεγαλύτερο μέρος του, αναλώνεται στην παράθεση ακαδημαϊκών γνώσεων και ορισμών, χωρίς ειρμό και συνέχεια, χωρίς ανταπόκριση στην αγορά και στις νέες επιστημονικές εξελίξεις, αναμασώντας επιλεκτικά γνώσεις που οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη διδαχθεί, στα πλαίσια των πανεπιστημιακών τους μαθημάτων, έχοντας μάλιστα εξεταστεί επ’ αυτών.
Επισημαίνουμε ότι, με τον τρόπο αυτό, το εκπαιδευτικό υλικό χάνει μεγάλο μέρος της χρησιμότητάς του και δεν εκπληρώνει τον κύριο στόχο και σκοπό του που δεν είναι άλλος από την ενδελεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των υποψήφιων Γεωργικών Συμβούλων για τις επιταγές, τους όρους και τους κανόνες που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο του Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την σωστή υλοποίηση και εφαρμογή του.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
ως Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, επισημαίνουμε την αναγκαιότητα τροποποίησης-συμπλήρωσης του υλικού για την εκπαίδευση των υποψήφιων Γεωργικών Συμβούλων, ώστε να καλύπτει στην ολότητά του το κανονιστικό πλαίσιο που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι πιστοποιημένοι Γεωργικοί Σύμβουλοι, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ορθολογική και αποτελεσματική αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων αλλά και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, της γεωργικής παραγωγής και του περιβάλλοντος.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Επιμελητήριο είναι στη διάθεσή σας, για να συνεργαστεί με το Υπουργείο και να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου και άρτιου εκπαιδευτικού υλικού που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιτυχία του θεσμού των Γεωργικών Συμβουλών στη χώρα μας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

Εκδηλώσεις
Previous Μάιος 2020 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
 
5 2020
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΖΩΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΠΗΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ»

Θεσσαλονίκη (ΚΕΔΕΑ Α.Π.Θ.) 2 Ιουλίου 2020 Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ΕΑΓΜΕ, Α.Π.Θ. 


-IOBC-WPRS: MEETING ON CITRUS PESTS, DISEASES AND WEEDS

Ναύπλιο (Βουλευτικό) 14 - 16 Σεπτεμβρίου 2020 ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο & άλλοι φορείς 


-3rd EUROPEAN REGIONAL CONFERENCE OF IAEG- EUROENGEO 2020

Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) 20 - 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ελληνική Επιτροπή Τεχνικής Γεωλογίας Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel