Αναζήτηση:
Ειδήσεις ΓΕΩΤ.Ε.Ε.->Γεωργία Καλλιέργιες-Φυτική Παραγωγή->ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Μετά από διαμαρτυρίες πολλών γεωτεχνικών που διατηρούν καταστήματα γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο προχώρησε στην αποστολή επιστολής προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για το θέμα της διαδικασίας ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο του Επιμελητηρίου έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, μετά από πολλές διαμαρτυρίες μελών μας που διατηρούν καταστήματα με γεωργικά φάρμακα, για ένα ζήτημα που έχει προκύψει με το θέμα της συλλογής κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.
Οι ως άνω γεωτεχνικοί μέλη μας καλούνται αύριο, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, από την εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ για σεμινάριο στη διαδικασία συλλογής των κενών συσκευασιών. Εντούτοις, όπως γνωρίζετε, η διαδικασία με την οποία θα συλλέγονται οι κενές συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, με αποτέλεσμα τέτοιες ενέργειες στην ουσία να προκαταλαμβάνουν καταστάσεις και, εύλογα, οι συνάδελφοι να θεωρούν ότι αποτελούν προσπάθεια να τεθούν προ τετελεσμένων καταστάσεων.
Το πρόβλημα με τα κενά συσκευασίας είναι μεγάλο και επιβάλλεται να λυθεί άμεσα ώστε να μην εκτίθεται η χώρα, είναι όμως επίσης αναγκαίο η λύση που θα προταχθεί να μπορεί να είναι αποτελεσματική και η πιο ενδεδειγμένη για την ιδιομορφία της Ελληνικής γεωργίας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από εξαντλητικό διάλογο και όχι με αποσπασματικές ενέργειες που επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ως σύμβουλος της πολιτείας τόσο σε θέματα ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της χώρας, όσο και σε ζητήματα διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, προτείνει κατ’ αρχάς την αναβολή του συγκεκριμένου σεμιναρίου, ώστε να αποφευχθούν διαπληκτισμοί και κινητοποιήσεις και, ταυτόχρονα, την ανάληψη πρωτοβουλίας από μεριάς σας για άμεση σύγκλιση των εμπλεκόμενων φορέων (Υπουργεία Υ.Π.ΕΝ. και ΥΠ.Α.Α.Τ, εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ, Ε.ΣΥ.Φ., Π.Ο.Σ.Γ., Π.Ο.Σ.Ε.Γ., φορείς αγροτών και ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ώστε να καταλήξουμε στην πλέον ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση του θέματος λύση.
Αναμένοντας τις άμεσες σχετικές ενέργειές σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική παραπέρα διευκρίνηση και συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Μενέλαος Δ. Γαρδικιώτης

Εκδηλώσεις
Previous Απρίλιος 2024 Next
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 
4 2024
ClockΕπόμενες Εκδηλώσεις: 


-XXI INTERNATIONAL SOCIETY FOR ANIMAL CLINICAL PATHOLOGY (ISACP) CONGRESS

Ηράκλειο Κρήτης ( Galaxy Hotel Iraklio) 14 - 18 Μαΐου 2024  


-5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αθήνα (Συνεδριακό Κέντρο Γ.Π.Α.) 21 - 23 Μαΐου 2024 Ερευνητική Μονάδα Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Π.Α., Ελληνική Εταιρεία Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών 


-5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «HYDROMEDIT 2024»

Μυτιλήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) 30 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2024 Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πατρών, Αιγαίου, Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ιχθυολόγων Χάρτης Περιεχομένων Site
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ελ.Βενιζέλου 64, 546 31  Θεσσαλονίκη  Τηλ: 2310.278817-18, 236379, 236305  Fax: 2310.236308  e-mail: info@geotee.gr
web design by : Intel